Image
Foto Lars Ericson

I samband med Allt för sjön mässan i Älvsjö inbjöd vi till Prova på segling. Ca 10 seglare ställde upp med båtar, vi lade en bana mellan Wasahamnen och Skeppsholmen, klassiska segelfartygvatten. Många gäster fick pröva på att segla i de ganska skiftande och byiga vindarna. De flesta båtarna hade Rig 2, mellanriggen, och ett par båtar körde med Rig 1. Vindarna pendlade mellan nästan ingenting till topp Rig 1vindar och i byarna hade Rig 2 båtarna det roligast. Rig 1 båtarna hade nog störst fördel men å andra sidan krävde de båtarna lite mer av skepparen i byarna.

Kolla reportagetskota.se! Tack till Johan Granath som rapporterade, fotade och provseglade!

Framåt eftermiddagen tittade solen fram och det var riktigt vårlikt. Ca 7 grader i luften.

Vi körde en mängd starter med 1 min startsekvens och gästerna fick pröva på hur pulsen stiger inför en start, det gäller att ligga bra till men inte tjuvstarta. Det blev en hel del situationer där i en "riktig" tävling många hade fått protest på sig men här hade vi en hög toleransnivå och alla fick segla vidare. Efterhand blev regelefterföljandet bättre och ett flertal spännade heat genomfördes.

Denna dag blev säkert flera bitna av IOM-bacillen och vi hoppas att få se dem på våra tävlingar framöver. Vi hade bl.a. en RC flygare med specialitet Combat som visade sig ha en riktig vinnarskalle.

Fler bilder i galleriet.  

Hälsn Lars Ericson